Поредният случай на шофьор с алкохол на пътя, този път длъжностно лице. Според източници на bTV директорът на Областната земеделска служба в Ямбол е с отнета книжка и свалени номера на колата след полицейска проверка, при която дрегерът е отчел алкохол над допустимото.

На десети февруари след полунощ в Елхово полицаи спират лек автомобил. Зад волана е жена, а дрегерът отчита, че е пила. Случаят не е отразен в полицейския бюлетин. След запитване от полицията в Ямбол обясниха, че жена е заловена с под 1,20 промила, за което има административно производство.

Спипаният пиян здравен шеф извади тотално различна версия за мелето, снимали го наведен нарочно ВИДЕО

Алкохолът е 1,15 , а нарушителят е Донка Георгиева, директор на Областната дирекция „Земеделие“, съобщава bTV.

По телефона Донка Георгиева заяви, че е искала кръвна проба, но полицаите не ѝ дали възможност.

„Не съм пила. Кръвна проба не ми дадоха възможност да дам, аз не съм отказала кръвна проба. Трябваше да ми подготвят документите, да се разписвам и докато тече времето, те ме занимаваха с други неща служителите на МВР“, каза Донка Георгиева, директор на Областна Дирекция „Земеделие“ в Ямбол.

- Защо тогава не сте дала, какво стана?

- Просто времето изтече."

Случаят стигна и до Народното събрание като въпрос от депутата Димитър Иванов към земеделския министър дали е морално такива служители да са част от системата. Народният представител каза, че втора седмица няма отговор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук