Столични полицаи задържаха 52-годишен мъж прострелял смъртоносно 45-годишен свой съсед, научи БЛИЦ.

Вчера, малко след 22:30 часа, в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. "Черковна". По неофициална информация убитият е известният психолог Иван Владимиров - Нав. Задържаният за убийството е бивш полицай.

Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията и Спешна помощ, които констатирали смъртта на 45- годишния мъж.

На място е задържан 52-годишният извършител на деянието. По първоначална информация след възникнал скандал между двамата съседи по-възрастният произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил смъртоносно опонента си.

По случая е образувано досъдебно производство.

Всъщност се оказва, че свадата между психолога и полицая датира от месеци. Преди време лично Владимиров се е оплакал в ефира на bTV. От медията показаха кадри как той разкрива, че е подложен на тормоз от униформения. Случаят, за който психологът разказва, се развива през ноември:

„Заплашваше ме с бой, казваше, че вдигам шум, а аз буквално ходех на пръсти у дома. Замеряше ме с яйца“, казва психологът и добавя, че полицаят дори мазал със странни субстанции входната му врата.

Владимиров разказа и още една случка, станала по време на общо събрание на блока, в който и двамата живеели.

Полицаят отново агресирал и налетят на бой на възрастен човек. Психологът признава, че си е позволил да посъветва пребития да осъди нападателя си, но човекът признал, че го е страх, защото все пак става въпрос за униформен.

БЛИЦ припомня, че през ноември друг спор между съседи завърши фатално. Драмата отново се разигра на територията на столицата и по-точно на "Женския пазар". Тогава Иво Андреев бе убит от съседа си, с когото от много време не били в добри отношения. 

Андреев е получавал множество закани за убийство, а килърът му е планирал престъплението дълго време и след случилото се дори отсече, че не съжалява за стореното.

Андреев остави съпруга и две малки деца сирачета. След смъртта му се организира голяма дарителска кампания, с цел събиране на средства в помощ на вдовицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук