Около 50-годишен, смугъл мъж, представящ се за израелец, е разпознат като помагач на атентатора от Сарафово от двама братя от Несебър. Иван и Мартин Тодорови разказаха днес на изнесено заседание на Специализирания наказателен съд в Бургас, че през 2012 година са държали интернет зала, която въпросният израелец посещавал, тъй като се намирала близо до квартирата му, пише "Флагман".
„Наемателят на Георги Захариев - израелецът, който посещаваше нашия интернет клуб, се представяше с името Айзък. Той пребивава  почти  два месеца в Несебър с цел почивка. Два пъти на ден разговаряше с брат си чрез скайп връзка, комуникираха си на иврит. Не съм забелязал да се движи свободно из улиците на Несебър или пък да посещава заведенията в града”, каза свидетелят Мартин Тодоров.

Двадесет души се явиха в първия ден от изнесеното заседание в Бургас на Специализирания наказателен съд по делото за атентата на летището в Сарафово. Заседанието на спецсъда бе изнесено в Бургас, защото свидетелите не се явиха в края на месец април в София. 

Сред свидетелите бе колега на загиналия шофьор Мустафа Кьосев, очевидци на касапницата, собственици на частни хотели и заведения в Несебър, в които са пребивавали помагачи на атентатора.

Съдът ще продължи да събира свидетелски показания и утре.

Припомняме, че на 18 юли 2012 г. бомбен взрив до автобус на летище Сарафово отне живота на българския шофьор Мустафа Кьосев и на петима израелски граждани. Тридесет и пет души бяха ранените.

Подсъдимите Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан към момента  се издирват от "Интерпол". Обвинението смята, че те са си сътрудничили с атентатора Мохамед Хасан Ел Хюсейни, който загина при взрива.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ