Агресивен мъж потроши такси до бургаска дискотека. Бруталният екшън се е разиграл около 04:00 ч. тази сутрин в центъра на града, съобщава Флагман.бг. 

По информация на очевидци не имало никаква причина за нападението. Таксиметровият шофьор тъкмо е паркирал, когато млад мъж, видимо пиян, е скочил върху колата и забил юмрук на предното панорамно стъкло.

„Тази сутрин около 04:00 ч. отидох до дискотеката, за да чакам клиенти. Тъкмо паркирах колата на стоянката, намираща се в близост, и видях как млад мъж идва към колата.

Първоначално си помислих, че ще иска да се качи, за да го закарам някъде. Но той директно скочи върху колата, крещеше нещо и заби силен юмрук по предното панорамно стъкло, вследствие на което се пукна“, разказа потърпевшият шофьор.
 
Той е убеден, че младежът, на видима възраст 22-23 години, е бил мъртвопиян, не изключва възможността дори да е бил под влиянието на наркотични вещества. Заклева се, че по никакъв начин не е предизвикал гнева му. 

„Дори не бях паркирал колата, когато се случи нападението. Без никаква причина дойде и пукна стъклото ми. След това направи опит да избяга, хукна нагоре по улицата, но аз през това време вече се бях обадил на тел. 112 и за секунди на място пристигнаха полицаи и го задържаха за 24 часа“, допълни потърпевшият. 

Младежът оказал съпротива и на полицейските служители, държал се изключително агресивно и с тях, разказаха други очевидци. 
Таксиджията не може да си обясни поведението на момчето.

„Недопустимо е младите хора да пият и да се дрогират до безпаметност и други хора да страдат от това. Положението е изключително сериозно и с всеки изминал ден става все по-лошо. Тези деградирали младежи не ги очаква нищо хубаво, повечето от тях ще свършат в затвора“, казва таксиджията със съжаление. 

Колата няма автокаско и шофьорът ще трябва сам да покрие щетите. Само смяната на панорамното стъкло ще му струва около 300 лева. Решил е категорично да съди нападателя. 

"Големи главоболия ми създаде. От една страна разходите по щетите, а от друга ме лишава няколко дни да работя, докато колата е в сервиз. Но съм решил да не оставя така нещата. Ще го съдя, за да му дойде акъла и да няма следващ път", категоричен е таксиметровият шофьор.