Окръжен прокурор Ваня Христева от Пловдив проговори за нелепия инцидент в града, при който загина 59-г. мъж. Той бе блъснат от микробус, който е давал на заден. Извършителят моментално е напуснал мястото, без да окаже помощ на пострадалия.

„Станало е ПТП. Обвиняемият, заедно с негов близък, е посетил Пловдив, тъй като се занимава с търговия с картофи. След приключване на дейността си, при движение на заден ход блъска пешеходец, който почива малко по-късно в лечебно заведение“, поде Христева.

„Извършителят е задържан и привлечен към наказателна отговорност. Задържан е за 72 часа. Иска се най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража“, подчерта тя и добави, че това е така, защото е напуснал местопроизшествието.

Извършителят е установен и задържан по-късно в района на Гоце Делчев, в който живее.

Пред разследващите той е обяснил, че се е изплашил и затова е избягал от местопроизшествието.

Извършителят е на 32-годишна възраст и е направил опит да се покрие, като е дал микробуса на свой приятел, а той е започнал да се придвижва с друг автомобил.

„Лицето има дребни криминални прояви далеч във времето и нарушения на пътя, които не са значителен“, уточни прокурорката.

„В този случай наказанието е по-тежко, защото човекът е избягал от мястото – от 3 до 15 години лишаване от свобода. При оказване на помощ присъдата би била по-лека“, признава тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНСОТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук