Четирима криминалнопроявени от Пиринско продължават да водят списъка на Интерпол с най-търсените престъпници от България, където са посочени имената на 47 българи, сочи справка на struma.com в сайта на международната полицейска организация. 

Обявени за издирване с червени бюлетини от региона са благоевградчанинът Вили Георгиев, санданчанинът Антон Живков и дуото Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви. 

Припомняме, че 31-годишният благоевградчанин Вили Красимиров Георгиев се скри от 18-годишната присъда за жесток побой, завършил със смъртта на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия” в София преди години.

На 23 декември 2014 година Вили Георгиев и съучастникът му в тежкото престъпление Светлозар Стоилов изчезнаха след като чуха 18-годишната си присъда за умишленото умъртвяване на студента Балтов. 

В затвора се намира само третият осъден Александър Данаилов. Освен присъдата благоевградчанинът и приятелят му трябва да платят обезщетения от по 400 000 лева на семейството на Балтов. Укриването им от правосъдието бе голям скандал, родителите на убитото момче бяха в шок. 

54-годишният криминално проявен Антон Петковски-Нашко, пък е издирван заради поръчковата екзекуция на благоевградския бизнесмен Ангел Христов и в ликвидирането на съучастника си Емил Николов-Мъдака.

Разкриването на убийството, извършено през 2001г., стана след ДНК-експертиза, а двойният килър изчезва безследно малко преди да чуе потвърждаването на доживотната присъда от последната инстанция. Петковски е видян последно през 2012 г. 

Интерпол публикува имената, снимките и данните и на Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", които са пуснати за издирване по искане на българските власти. Двамата са обявени с червена бюлетина и се издирват за ръководене на организирана престъпна група.

Братя Галеви са в неизвестност от 2012г., когато ВКС потвърди ефективните им присъди от по 7 и 5 години, които трябваше да изтърпят в затворническо общежитие. Техни имоти на стойност над 4, 5млн. лв. бяха конфискувани в полза на държавата с решение на съда от 2020г.