„Притеснени сме. Ден след ден губим надежда, че няма има справедливост за едно загинало бебе“. Тази прогноза роднини на семейството, което загуби бебето си при катастрофата с участието на Лютви Местан край село Загорско, съобщава 24rodopi.
 
Автотехническата експертиза за тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, може да се забави и година. Твърдение, споделено за медията ни от водещи юристи в региона на база дългата им практика с подобен род дела.
 
Вече изминаха 5 месеца от постановяването на съдебната поръчка в досъдебната фаза на производството. Срокът на разследването пък за трети път бе удължен с два месеца именно заради забавянето на вещите лица. Автотехническата експертиза се прави в Пловдив, като е ангажиран един от най-добрите специалисти в България.
 
Припомняме, че на този етап единственият обвиняем по случая е Лютви Местан.
 
Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.
 
Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото меле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско.

Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.
 
Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.
 
„Детето ми каза: Тати се опита да избегне автомобила, който излезе на пътя!
 
На тази версия аз вярвам. Едно дете няма да излъже. Ще чакаме да видим, но вече вярата ни се губи“, каза за 24rodopi роднина на опечаленото семейство, което изгуби бебето си при катстрофата. Цитира думите на братчето на загиналото детенце.