Данъчният шеф Иво Стаменов, който ръководи отдела „Фискален контрол“ в НАП, е ранен на три места – в рамото, гърдите и ръката. Борбата за живота му продължава. Килърите са стреляли почти от упор по джипа му БМВ Х5, пише в. "Стандарт".
Стаменов е бил издебнат от засада, по обичайния път, по който е отивал на работа.

На настоящия си пост Стаменов отговаря за контрола върху  движението на стоки  с висок фискален риск. Работата му да следи търговията с горивата е една от версиите е една от версиите за стрелбата, заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Според осведомени Стаменов напоследък е проверявал сигнали за контрабанда на бензин и дизел.

В работата на отдела влиза още контрола върху плодове и зеленчуци. Дирекцията бе създадена в началото на 2014 година с цел борба с измамите с ДДС.

„Не искам да навлизам в подробности по тази тема. Интересите в енергетиката са много по-големи – за стотици милиони. Повече, отколкото са тези акцизи“, коментира Добрев.

Директорът на Столична полиция старши комисар Ивайло Иванов уточни, че по Стаменов са произнесени три изстрела. Единият е пробил предното стъкло, а другите – страничното.

Полицията в момента работи по всички версии – от поръчково покушение до лични мотиви. Има няколко души, които са станали свидетели на покушението, съобщиха още от СДВР. Според източниците, нападателите са били „с много тъмно Рено Меган-Сеник“.