"Разбрах, че са хванали крадците на колата ми, но нямам повече информация. За съжаление, нашият случай вече е приключен, имаме документ от застрахователите, че делото е приключило, и нямаше задържани по него.

За съжаление го казвам, защото още когато ние докладвахме по делото, бяха хванати и тримата участници конкретно за нашата кражба, но резултати не последваха. Прокуратурата твърдеше, че събраните доказателства не са достатъчни." Това каза журналистката от Нова тв Десислава Плевнелиева, след като стана ясно, че са задържани апашите, заподозрени за кражбата на джипа й.

Става дума за Илиян Димитров-Бабичката и Владимир Петров-Македонеца, хванати в момент на поредната си кражба вчера привечер.

"Много се надявам най-сетне да са намерили достатъчно доказателства, за да си получат заслуженото тези крадци", каза Плевнелиева.

Според нея проблемът е в законите, тъй като в текстовете не съществува думата "кражба", а "противозаконно отнемане на автомобил". "Стигало се е и до случаи да хванат крадец в момент на кражба, виновният да каже, че е влязъл да се стопли или че имал болна майка и отивал до аптеката и щял да върне колата и т.н. Това е абсурдно, че дори и смешно.

В нашия случай на камерите бе заснет и човекът, който прехващаше сигнала на ключа, лицето му беше ясно като име. И тримата се знаеше къде живеят, описани са с всичко и в същото време, по никакъв начин това не било доказателство за наказание", възмути се Плевнелиева.

Преди миналата нова година на красивата журналистка бе откраднат автомобилът.

"Той така и не се намери, но много хора смятаха, че са ни го върнали. Това, че не успяха да задържат виновниците, у мен повдигна въпросите - с чия благословия се ползват тези хора, за да са на свобода при всички криминални деяния, които имат? Но парадокси в тази държава да искаш! Медиите са единственият коректив, а за мен ден не минава, без някой да ми пише, че са му откраднали колата по същия начин, както на мен - пред очите ми", сподели журналистката.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук