Двама мъже са обявени за общодържавно издирване във връзка с побоя над охранител на дискотека „Дежа вю”, предаде Флагман.бг. Новината бе потвърдена по-рано днес и от собственика на заведението Кристиян Киров, едва сега обаче станаха известни имената на младежите, които са потънали вдън земя, след като разбрали, че ченгетата ги търсят. 

Издирваните са Димитър Неделчев и Илия Поптолев. Все още не е ясно каква точно е била тяхната роля в съботния екшън, но те са разпознати от свидетели като част от групата, атакувала гарда на „Дежа вю”.

Арестуваният Илко Паскалев не е удрял охранителя, но се държал агресивно, сипейки закани и заплахи. Тепърва ще се изяснява каква точно е била неговата роля при свадата. Ако му бъде повдигнато обвинение обаче, Илко може да се върне в столичния арест. Той беше пуснат под гаранция от 6 000 лв. в края на м. г.

Паскалев е сочен като ключова фигура в разбитото миналото лято страховито ОПГ за дрога, наказващо конкуренцията с брутални методи по примера на международната криминална организация MS 13. 

Освен Илко в ареста за 24 часа попаднаха още Жельо Тотев и Георги Стойков, а Яни Димитров получи 72-ка с прокурорско постановление. Последният вече е с обвинение за лека телесна повреда, но не е изключено то да се преквалифицира, ако нападнатият гард се окаже с избити зъби.

22-годишният Яни не е част от ОПГ-то на Илко и Карчо, но за разлика от неговите членове той може да се похвали с някаква кариера в свободните боеве. Бургазлията е тренирал ММА в Уориър, има медали за „Аякс” по кикбокс още като юноша.) Явно обаче кариерата му не се е развила добре, след като се бие по дискотеките, а не на ринга.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!