Група от над 20 нелегални мигранти от Близкия Изток бе задържана след поредната бясна гонка с полиция, която за щастие завърши без жертви и пострадали, пише "Флагман". 

Каналджията е управлявал черен бус Мерцедес със софийска регистрация. По непотвърдена информация той е пътувал към Бургас от Турция. Направен е опит да бъде спрян на КПП-то на „Пода“ преди входа на морския град, но отказал да се подчини на полицейското разпореждане и е опитал да избяга. 

Следва поредната гонка, включила три екипа на полицейски служители от различни районни управления, която приключва в бургаския жк „Братя Миладинови“ – в тупика на ул. „София“, който се намира между блоковете 42 и 47. 

Изглежда каналджията не е подозирал, че тази отсечка е затворена и е бил приклещен от униформените. 

Впечатление прави, че мигрантите, които към този момент биват разпитвани и обискирани от униформените служители, са предимно млади мъже, сред тях има и жени с деца и по-възрастни хора. 

Шофьорът е арестуван.

Ужасяващият екшън по чудо не предизвика тежко ПТП с пострадали и загинали. Контролният пункт по главния път от Созопол към Бургас буквално е бил облетян от буса. Водачът му не се е подчинил на униформените и не е спрял за проверка в колоната. Преследването е продължило до входа на Бургас.

При кръговото кръстовище към 17 ч. натоварването е пиково заради прибиращи се хора към кв. Крайморие и жк "Меден рудник". Отделно заради сезона трафикът е претоварен. 

Претъпканият с чужденци бус преминава през основните пътни артерии - по бул. "Тодор Александров", вече следван от две патрулки, а наличните свободни коли на другите две управления също се спускат да ги пресрещнат.

В суматохата каналджията е искал да стигне до изхода на Бургас за АМ "Тракия", но вместо да поеме от кръговото кръстовище "Трапезица" към УМБАЛ-Бургас или към ул. "Крайезерна", той се е забил в жк "Братя Миладинови" и така е бил приклещен от полицаите.

На място продължават огледите.

Малко по-късно от бургаската полиция съобщиха, че две бременни жени и едно момиче от буса с нелегални мигранти са настанени в УМБАЛ-Бургас.

Зад волана на превозното средство е бил 28-годишен афганистанец. С него се придвижвали общо 28 нелегални мигранти, от които 12 мъже, 7 жени и 9 деца на различна възраст. Две от жените били видимо бременни - прегледани са от екип на ЦСМП и откарани в УМБАЛ-Бургас, където са настанени в отделение „Патология“. Заедно с тях е настанено и едно дете - дъщеря на една от бременните жени.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук