Имало е стрелба при задържането на избягалия от Ловешкия затвор Борис Иванов. В опита си да се изплъзне от полицията, той опитал да вземе за заложник възрастна жена от Летница, която живеела в крайна къща, информира Нова телевизия.

БЛИЦ припомня, че Иванов беше заловен в събота следобед заловен в слънчогледови ниви край неохраняван железопътен прелез край Летница.

Беглецът държал жената за ръката, но тя успяла да подаде сигнал към районния инспектор, че има проблем. 48-годишният мъж не е оказал съпротива, защото много бързо са го съборили. Имало е стрелба във въздуха от страна на полицаите.

Пандизчията Борис хвърлил в ужас старците в Ловешко! Цялото ръководство на МВР пътува към мястото 

По време на залавянето на Иванов районът е бил обграден от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Снайперисти са следили всяка стъпка на рецидивиста и са подали сигнал кога да действат задържащите екипи.

По непотвърдена информация на БНР пък, първоначално затворникът е ограбил къща в Летница, след това се е насочил към втора. Опитал се да задържи като заложник собственичката ѝ, но тя е успяла да предотврати това и е подала сигнал в полицията. 

Мaщабната акция по залавянето му започна още в петък вечерта след подаден сигнал на тел. 112, че 48-годишният мъж от Добрич е забелязан в района на ловешкото село Дойренци, а по-късно в района на ловешкото село Александрово. 

В ранния следобед е подаден нов сигнал, че е забелязан край град Летница, където малко преди 16.30 часа е бил задържан на изхода на града. Затворникът се е опитал да избяга, но е заловен от служителите на полицията и жандармерията.

На Иванов ще му бъде повдигнато обвинение за бягството, а вероятно и за опит за отвличане на жената. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ