100 000 лева са задигнали Иван Турчина и аверите му от мъж в автомобил в столичния квартал "Илиянци", научи ексклузивно БЛИЦ.
Както медията ни съобщи апашите бяха закопчани от от спецполицаи на СДВР и Главна дирекция "Национална полиция", минути след като пребиха и ограбиха мъж в столицата. Първоначалната информация бе, че задигнатата сума е около 20 бона, но после се оказа много повече.

Крадците бяха заловени и натръшкани показно на земята в квартал "Люлин". БЛИЦ първи съобщи, че хората на Иван Турчина са Мишо Коня и Митко Черния, но медията ни научи кой е четвъртия бандит който е спипан. Той се казва Вальо и е от по-младото поколение апаши, но вече се е превърнал в професионалист в кражбите и е стар познайник на полицията.

Арестуваните са задържани в ареста за 24 часа, и се очаква да им бъде повдигнато обвинение. 

Задържаните са многократно за различни престъпни деяния, но добре мотивирани съдии с лека ръка са им връщали свободата. Черния, Турчина и Коня са обект на досъдебно производство по наблюдение на прокуратурата. Очаква се те да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!