Преди повече от 50 дни Пловдивско беше разтърсено от зловеща новина. В дома си в село Бегово мъртва беше намерена 21-годишната Красимира Куковска.

Майката на 2 - годишно дете и на 6 - месечно бебе била отнела живота си с въздушна пушка, прострелвайки се с палеца на крака си в сърцето.
Това първоначално беше съобщено на медиите.

Единствено пловдивският екип на агенция БЛИЦ продължи да рови, провокиран от обажданията на близки и роднини, потресени от черната вест. Всички бяха категорични, че Красимира е весело и жизнерадостно момиче, с планове за живота и бъдещето си, със сериозен бизнес, наследен от покойните й родители и не би посегнала на живота си. 

Първоначално на разпит бе привикан 20-годишният Любомир Петров от съседното село Сухозем. Той е живеел с Красимира, имали са две деца. Седмица преди това младата жена го е изгонила. Отдавна не се разбирали.

В полицията младият мъж бил категоричен, че намерил Красимира мъртва. При повторните разпити дни след смъртта на любимата си, е направил самопризнания, че двамата се скарали, той неволно натиснал спусъка на въздушна пушка и убил момичето. Любомир се сдоби с обвинение за убийство по непредпазливост. 

Никой от почернените роднини, близки и приятели обаче не вярва на това. БЛИЦ разговаря с бабата на жертвата - Дочка Колева, която разказа пред камерата ни ужасяващи детайли.

"На 11 септември ми се обади Любомир, каза, че Краси се е гръмнала и затвори. Отидохме веднага там, криминалистите вече бяха вътре, от тогава не знаем нищо по разследването. Чакаме да стартира делото. За мен това е планувано от самото начало убийство с цел да й вземат парите.

Седмица преди зверството внучката ми ми каза, че са решили с Любомир да се разделят, но да си останат приятели, да си гледат децата и да си помагат в земеделието", разказва през сълзи потресената жена. 

Красимира споделяла още с баба си, че е решила да сложи край на връзката им, защото Любомир много харчел, а не изкарвал пари. Момичето загубило майка си преди години в катастрофа, а баща й починал 1 година и 8 месеца след съпругата си. Имал хиляди декари земя, която отглеждал.

От тогава Красимира поела бизнеса на баща си, на Любомир правила много скъпи подаръци, колекция от часовници, луксозни коли, непрестанни екскурзии. 

"Любомир и брат му са знаели, че внучката ми е наследила от баща си голямо богатство и добър земеделски бизнес, това е била и целта им, да вземат парите и всичко.

Приживе баща й настояваше двамата да се разделят, казваше й, че момчето не е за нея, но тя не го послуша. Беше бременна. Аз очаквах, че любовта ще я спаси от тежката загуба на родителите й, но я уби. Когато Любомир е убил Красимира, първо е извикал в къщата майка си и баща си. Те са се обадили на личната лекарка на майка му, казали, че на Краси й е прилошало.

Доктората, когато тръгнала да й бие инжекция, вдигнала блузата и видяла в гърдите на Краси дупчицата от куршум. Много се ядосала, развикала се и се обадила веднага на 112. Как да не смятам, че това убийство е планирано от преди. Всичко е за пари. Когато се разделили, майка му на Любомир се обадила на Краси и я заплашила, че ако не се съберат отново, ще я унищожи.

Още на погребението на зет ми близки хора ми казаха, че същата тази майка, която е отгледала дама синове престъпници, съветвала Любомир. Казвала: Заплоди Красимира и всичко ще е наше. Красимира е споделяла със зълва ми, че тези хора й слагат нещо в храната или водата, че по някакъв начин я омайват", не спира да плаче бабата. 

Тя споделя с болка още, че откакто Любомир е задържан, двете невръстни деца са при майка му. Голямото си играело, но малкото било тъжно. Само два пъти Дочка, която се пада прабаба на сирачетата, е имала достъп до тях, после такъв й е бил забранен от семейството на Любомир. Тя незнае какво се случва с банковите сметки на внучката й, нито къде са скъпите коли, които били паркирани пред дома й.

Болката не може да превъзмогне и първата братовчедка на жертвата. 22-годишната Марияна Вълева казва, че с Краси са били много близки, като сестри. "Тя ми споделяше, че той не и помага изобщо, молеше мен за това. Казваше, че харчи много пари и накрая ще стигнат до фалит. Смятам, че това е напълно умишлено убийство, казва младото момиче, което е студентка и изучава криминалистика.

Дочка Колева иска попечителсво над децата, иска да върне усмивката им и поне малко да компенсира липсата на майчина ласка. Тя е категорична, че може да се грижи да децата и веднага е готова да напусне работа. 

"Искам справедливост. Очаквам обвинението да се преквалифицира в умишлено убийство и този човек да си получи заслуженото. Искам справедливост от мое име, от името на децата, които загубиха майчицата си и от името на всички близки, които изплакахме сълзите си и никога повече няма да видим моята красива и жизнерадостна внучка", казва още Дочка Колева.Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ