Известният крими герой и екслейтенант на Митьо Очите - Георги Джендов получил страхова невроза след нападението с мачете и тейзър в Морската градина на Бургас, пише "Флагман".


Това стана ясно на разпоредителното заседание по случая, на което 42-годишният бургазлия, който е със спортно телосложение и солидна фигура, представи съдебно-медицинска експертиза.

Тя показва, че Джендов е със страхово разстройство след заплахите на опонента му Георги Дългия.

Припомняме, че страховитият екшън се разигра на 29 април м.г., когато Джендов и Дългия се срещнали случайно в района на Северния плаж, рано сутринта. По това време атлетът Джендов провеждал сутрешния си обичаен джогинг.

Според първоначалните твърдения на единствения свидетел, също култова личност от крими средите,  Дългия извадил електрошоков пистолет тейзър, с който атакувал от упор жертвата си. После агресорът започнал да го налага по главата с дръжката на нож тип късо мачете.

Свидетелят на драмата, който също обича да поддържа тялото и духа си в младежки стил, вчера заяви пред съдийския състав, че всъщност нищо не бил  видял и посочи, че не си спомня дали изобщо Дългия е човекът, който е нападал Джендов в Морската градина.

При първоначалния разпит някогашният лейтенант посочил, че е бил обиждан по най-отвратителен начин с непростими квалификации на личностна основа. В съда подчерта, че е бил заплашван, което довело да "отключването на неопределени страхове за живота му".

Джендов и Георги Дългия са познати фигури от ъндърграунда. Имената им нашумяха най-вече с масовото сбиване в созополската дискотека „Бикини”, където компанията им опита да респектира персонала на заведението.

Впоследствие, въпреки приложените записи от видеокамерите и ясното идентифициране на участниците в боя, до съдебен процес не се стигна.

Джендов и част от неговите хора прекараха известно време в ареста, но впоследствие бяха пуснати и оневинени, поради възникнала трайна амнезия у пострадалия персонал и клиентите-свидетели.

Малко след този случай започнали дрязгите между двамата авери и отношенията им се обтегнали. Причините за "разлъката" остават неясни.