Клиент на веригата Subway е прострелял две служителки на обект в Атланта, САЩ, според сведенията – заради много майонеза в сандвича. Едната жена е починала.

Според полицията в града убитата е на 26 години, а ранената на 24. Заместник началникът на полицията в Атланта Чарлс Хамптън-младши съобщава, че пострадалата е в критично състояние, информира bg-voice.

Според Уили Глен, един от собствениците на заведението в Northside Dr. SW, където е станала трагедията, дошъл е клиент, който не си харесвал сандвича, защото но него имало много майонеза.

Според Хамптън недоволният решил да си излее гнева върху двете служителки в “безсмислен акт на насилие” с огнестрелно оръжие.

5-годишното дете на ранената служителка е било в заведението по време на стрелбата, добавя той.

Глен пък споделя, че е шокиран и не може да си обясни защо просто стрелецът не е поискал да махнат част от майонезата или да поиска да му върнат парите.

Собственикът не е бил в обекта по време на стрелбата. Той казва в равносметка, че “сега имаме млад човек, който вероятно ще бъде до края на живота си в затвора заради сандвич от 7 долара с много майонеза”.

Заподозреният, арестуван от полицията заради случая, е на 36 години и името му не е разкрито.

Глен описва двете жени като “чудесни работнички” и обмисля дали да не закрие заведението, тъй като се страхува да постави в риск живота на други хора “в този район”.