46-годишен пиян шофьор опита да подкупи униформени, но удари на камък. Случката се разиграла в пловдивското село Ръжево Конаре. Посред нощ шофьорът решил да отиде с аудито си до близката бензиностанция, за да си купи цигари, предава "Марица".

В същото време обаче полицията провеждала спецакция. На една от улиците в селото униформен му подал сигнал със стоп-палка  и той спрял. 

Установено било, че не носел в себе си книжката. Полицейският служител му съобщил, че ще му бъде съставен фиш и наложена глоба за нарушение, както и че ще бъде тестван с дрегер. Само като чул за пробата, извадил от джоба си 50 лева и ги поставил в патрулката.

„Оставям ви парите, да си направите някой ден един хубав обяд“, казал хванатият в крачка. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Оказало се, че шофьорът е седнал зад волана с 1,04 промила алкохол в кръвта. 

Днес прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 46-годишния, като предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.