28-годишният санданчанин Стефан Сливков, който бе арестуван заедно с гаджето на певицата Софи Маринова Гринго за изнудване на бизнесмен в Айтос, е добре познат в курортния град. Миналата година той се върнал от 6-годишен гурбет в Кипър и започнал работа на автомивка в Сандански.
Сливков гравитирал около наркодилърите в курортния град, но няма регистрации за продажба на наркотици.

Предполага се, че се познава с Гринго от гурбета си в Кипър, където актуалната половинка на Софи Маринова Тодор Давидков също е работил, пише struma.com. Сливков бе обвинен в съучастие в схемата на Гринго в изнудване на бизнесмена Асен Атанасов, заплашвайки го, че ако не им даде 50 000 лева, ще убият член на семейството му. Районният съд в Айтос постанови мярката задържане под стража за санданчанина и Гринго, независимо че последният твърди, че няма нищо общо. Нищо чудно сега да накисне 28-годишния Сливков от Сандански, коментират хора в родния му град.

Според прокуратурата Гринго бил подбудител, осигурил телефона и сим картите за разговор с жертвата, дори насочвал Стефан какви думи да използва.

Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства, че двамата са извършители на престъплението и ги оставиха за постоянно в ареста. Мярката може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Бургас.

Санданчанинът Стефан Сливков пък поиска нов разпит. Той заяви, че са го накарали да натопи Гринго след 24-часов престой в полицейския участък в Айтос.