Има данни, че двама полицаи от "Охранителна полиция" са подпомагали дейността на разбитата престъпна група в кв. "Орландовци". Това каза на брифинг в кв. "Орландовци" главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Както първо БЛИЦ писа ударената банда е от клана Гольовците.


"Предстои да бъде доказана тяхната вина, за да им бъдат повдигнати обвинения, че са ги подпомагали при извършването на кражби. Като тяхната дейност се е изразявала в това да няма полицейски сили там, където в момента се е извършвало престъплението. Тепърва продължава работата, на много по-късен етап се появиха тези данни. Ако им бъде доказана вината, съответно ще бъдат подведени под наказателна отговорности и ще бъдат обвинени", разясни Ивайло Иванов.

"Разработката стартира миналото лято. Доста дълго врече вече разработваме групата. Имаме данни, че тя е извършвала кражби от промишлени предприятия и офиси на фирми. Имаме данни за тяхно участие в няколко грабежа. Имаме информация, която проверяваме в момента и се надяваме да докажем, за умишлено увреждане на паметници с цел да бъдат изнудвани хората те да бъдат възстановени. Отделно намерихме доста голямо количество оръжие, за което трябва да бъде назначена експертиза", обясни главният секретар на МВР.

"Операцията стартира от 6.00 часа тази сутрин, така че на по-късен етап, най-вероятно утре, ще имаме повече конкретика", допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!