Окръжен съд – Благоевград остави зад решетките разложанина Ангел Минков, по прякор Жабата, който бе обвинен за убийството на своя съгражданин Румен Сотиров и в опит за убийство на брат му Валентин, съобщава struma.bg. 

Закланият от Жабата Румен имал 8 деца, в Разлог ври и кипи

40-годишният мъж бе доведен в съда за разглеждане на мярката за неотклонение с белезници на краката и масивен кожен колан на кръста.

Наблюдаващият прокурор Весела Стоилова поиска да бъде „задържан под стража“, тъй като в хода на разследването са събрани данни, че на 25 май около 23 ч. на площада пред читалище на ул. „Трети март“ умишлено е умъртвил 47-годишния Румен Сотиров, като му е нанесъл удар с нож в областта на шията.

По същото време се е опитал да убие и неговия брат Валентин Сотиров, на 35 г., като го е наранил с нож в шията. След престъплението той е избягал с лек автомобил „Фолксваген Пасат“, в който впоследствие полицаите са намерил сгъваем джобен нож от 27 см с 15-см острие със засъхнало вещество, което предстои да бъде изследвано.

В свидетелските си показания собственикът на автомобила е заявил, че на мястото, на което е открит ножът, е седял Ангел Минков. При разследването са разпитани множество очевидци и е иззет видеозапис от камера в района.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че е действал при неизбежна отбрана, тъй като е бил нападнат от двамата братя Сотирови, докато си седял мирно и кротко на пейка. Единият го изритал в краката, а другият в бъбреците, при което, за да се защити, той замахнал с нож и ги наранил, като за съжаление по-големият починал.

От страх от вендета взел семейството си и заминали при роднини. Адвокатът добави, че Ангел Минков е работлив и се грижи за трите си деца, които се учили добре.

Адвокатът добави, че познавал и двамата братя, които били с дебели криминални досиета. Имали по 7-8 деца, но нямали нито един работен ден и се издържали от просия и кражби. Той настоя да бъдат иззети записи от повече камери, за да се види какво точно се е случило, тъй като свидетели твърдят, че Ангел е бил провокиран и се е защитавал.

Ангел "Жабата" е убиецът от Разлог! Ето къде го арестуваха

Адвокатът поиска мярка „домашен арест“, за да може обвиняемият да се грижи за семейството си, и предположи, че едва ли ще могат да живеят в ромската махала при създалата се ситуация.

За това помоли в правото си на лична защита Ангел Минков, който се задави в сълзи. Окръжният съдия Илиана Стоилова му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук