Каналджиите, които бяха закопчани във вторник вечерта, са видински граждани и са на възраст между 19 и 30 години. Както БЛИЦ първи съобщи, специализираната акция се проведе в столичните квартали "Надежда" и "Обеля". 

Трафикантите са превозвали 20 бежанци, 18 от които от Ирак, един е ирански гражданин и един от Турция. Сред задържаните има и 6 деца, пише GlasNews.bg.

До момента е установено, че единият от автомобилите, ползван за превоза на мигрантите, е "Ауди", управляван от 21-годишния Мариус Пасков от Видин. Вторият автомобил, превозващ бежанците, е "Опел Астра", управляван от Пламен Кръстев, на 30 години.

Подробности за мощния удар снощи на ченгетата в столицата

29-годишният Кристиян Петров превозвал чуждите граждани с "Рено Меган", а най-малкият от каналджийте - 19-годишният Кристиян Станев, е направил опит да избяга. След около километър преследване, автомобилът му е спрян, а той задържан от униформените.

Установено е, че автомобилите "Ауди" А6 и "Рено Меган" са с чужди регистрационни табели. В другия френски автомобил е открито полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество.

Бежанците и каналджиите са задържани в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ