Името на Виктор Спига, който е заподозрян за убийството на IT-специалистката Алена Щерк, се появи и при случая с убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в "Делта Хил", предава BuglariaOnAir.

БЛИЦ припомня, че по случая официално вече има задържан и обвинен. Това е 57-годишен мъж, работел е в хлебопекарната на семейството в пернишката вилна зона "Делта Хил". Мъжът е бил в лични отношения със съпругата на убития.

"Този човек е познат на пострадалия, познат на семейството. Работил е при съпругата на жертвата", поясни наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

"Задържаният и съпругата на пострадалия са в лични и служебни отношения. Този човек е адресно регистриран в София", коментира говорителят на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова.

Към момента събраните доказателства сочат, че извършителят е един. Няма яснота какво е било оръжието на убийството.

Задържаният е работил в пекарната на семейство Ланге. Пекарната работи, но когато пристигнаха медиите, вратите останаха заключени за журналистите. Непотвърдено в рекламно видео, публикувано на страницата на пекарната, се вижда и съпругата на жертвата - Елизабет.

Впечатление прави и един от коментарите, препоръчващи работата на пекарната. Постът е на Виктор Мануел Спига - той е заподозрян за убийството на IT специалистката Алена Щерк. Тя беше убита в края на месец май.

Спига е посещавал често пекарната на Удо Ланге, става ясно от Facebook страницата на хлебопекарната "Житко", в която Спига е публикувал пост.

А убийството на швейцарския бизнесмен най-вероятно е планирано предварително, смята криминалният експерт Иван Савов.

"Това е единственото нещо, което трябва да се доизясни - дали тя (жената на Ланге - бел. ред.) е била наясно преди престъплението, че се готви такова нещо. И дали случайно не е била подбудител. Нали виждате, че нещата имат подготовка, не е просто ей така да извадя пищова. Самият начин на извършване на престъплението", каза Савов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!