Последният обвиняем, който МВР издирва заради съпричастност към случая „Локорско“, е в Гърция. Това съобщи тази вечер вътрешният министър Иван Демерджиев.

По данни на Флагман.бг става въпрос за добре известния в криминалните среди на Бургас Валентин Х. Официално потвърждение обаче няма. Това бе и единственият член на престъпната група, чиито инициали днес не бяха посочени от наблюдаващия прокурор на извънредния брифинг в София. 

Гешев с тежки думи след трагедията с мигранти край Локорско, Сарафов разкри подробности за бавната им и мъчителна смърт

От думите на Демерджиев стана ясно, че издирваното лице е напуснало границите ни вчера. Гръцките власти вече са уведомени и е потърсено съдействие. Издадена е европейска заповед за арест, която е изпратена в Шенгенската система.

В МВР са оптимисти и смятат, че до часове издирваното лице ще бъде задържано.

Припомняме, че босът на канала е Виктор Кузмов, чиято адресна регистрация, е в Асеновград, но от години живеел в морския град. Представял се за бизнесмен с интереси в сферата на транспорта. Той има участие в 6 фирми – в Бургас, Несебър и Асеновград, показа проверка на сайта.

Другият, чието име е известно, е Атанас Атанасов от Каблешково. Той е бил шофьорът на камиона и ще бъде подведен под отговорност освен за участието си в каналджийското ОПГ, така и за смъртта на 18-те мигранти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук