От Апелативна прокуратура – Пловдив дадоха извънредни подробности за страшния екшън, станал по-рано днес в Димитровград. БЛИЦ припомня, че лихвар отвлече момиче в града, замъкна го в гората и два часа се гаври с него.

„Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Димитровград се води досъдебно производство, започнато с първо действие по разследването - разпит на свидетел, от РУ на МВР – Димитровград, във връзка с подаден сигнал за това, че на 21 февруари 2020 г., в град Димитровград, обл. Хасково, към 19 часа, около 25-годишен мъж принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като употребил за това сила – издърпване на ръката.

Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Досъдебното производство е образувано по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуждаване на другиго да извърши нещо против волята му. 

С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура –  Димитровград да прецени по нататъшните процесуално – следствени действия по разследването“, заяви разследващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!