Жестокият убиец Фаредин Мемиш Ахмед, който с камъни смля главата на жена си в пристъп на ревност, е заловен от полицията в Тервел, пише "Телеграф". 

51-годишният мъж бил мъртвопиян, когато униформените го спипали. Лежал в апартамент, който бил подготвян от него за ремонт.

Кръволокът бе сгащен няколко часа след като на 28 декември сутринта 45-годишната му бивша съпруга Айше бе открита мъртва, лежаща в локва кръв на една от улиците в града.

Братът на убиеца от Тервел разкри пред БЛИЦ истинската причина за жестоката екзекуция!

Цялата полиция B Добричка област бе вдигната на крак заради Фаредин, който след убийството бе избягал от местопрестъплението. Включително бяха засилени патрулите по границата с Румъния, тъй като имаше податки от разследващите, че може да предпочете да избяга в странство. Полицейски екипи направиха КПП-та на изходите на града и проверяваха всички преми преминаващи автомобили. 

По информация на „Телеграф", след като е убил Айше, Фаредин си е е купил бутилка алкохол и с нея отишъл в празния апартамент. Жилището  било опразнено от собствениците му, а Фаредин, който е строителен работник, го ремонтирал.

Около 23.30 часа във вторник убиецът е бил сгащен в апартамента.  Бил толкова пиян, че не можел да говори. Не е оказал никаква съпротива при задържането. Чак часове по-късно е напра -вил пълни самопризнания и е разказал подробно всичко на разследващите.

Горещи новини от прокуратурата за убийството в Тервел, Фаредин е проговорил за зверството

Разкрил, че мотивът му е ревност. Убиецът и жертвата са разведени от години, но отношенията им били конфликтни. От 2017 г. Фаредин имал ограничителна заповед да не приближава бившата си съпруга. 

За изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебномедицинска, психологична, биологична и други експертизи. 

Намерени са окървавени камъни около трупа. Харедин е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. - престъпление по чл. 116, ал.1, т.6 от НК, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Днес стана ясно, че съдът одобри искането на Окръжна прокуратура - Шумен и „задържа под стража“ 51-годишния Ф.А., привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК.

Ф.А. направил пълни самопризнания. За изясняване на детайли и обстоятелства около случилото се са назначени съдебно-медицинска, съдебно - психологична, биологична и други експертизи.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Добрич.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!