Икономическа полиция Пловдив и пожарната служба са извършили проверка днес законен ли е складът, в който са работили жертвите на убийството от снощи и съдружникът им, който ги застреля – Йордан Таков на 45 години.

Източници на разследването съобщиха за БЛИЦ, че фирмата е нормално регистрирана, няма проблеми. Тя е стартирала дейността си през 2015 г. Основната й дейност е била рециклиране на кафе автомати.

Вчера скандалът е възникнал заради един такъв автомат. Това е провокирало Таков да извади незаконния си пистолет „Макаров“ и да застреля със 7 куршума съдружника си Христо Ботев на 32 години и баща му Васил Ботев на 51 години.

Третият съдружник във фирмата няма нищо общо с екзекуцията. Скандалите и проблемите са стартирали между съдружниците от няколко месеца, тъй като са имали икономически затруднения.

Както БЛИЦ съобщи, вчера следобед при поредната кавга Таков уби съдружника си и баща му. По време на разпитите той е твърдял, че го е направил при неизбежна самоотбрана и е щял да бъде ликвидиран, ако не е стрелял.

Работи се обаче по други версии за умишлено убийство. Назначени са куп експертизи, а на Таков ще бъде назначена и съдебно-психиатрична такава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!