Служители на „Винпром Карнобат” сигнализират за напрежение в завода,. Във „Фейсбук” група на град Карнобат е публикувано видео, в което се вижда, че работниците не могат да влязат в обекта. В района има служители на Агенция „Митници”. Според хората, държавните служители искат да затворят завода за производство на алкохол.

По непотвърдена информация в момента тече проверка на територията на „Винпром Карнобат” за нарушения по Закона за акцизните и данъчните складове., собственост на Миню Стайков.В същото време от Агенция "Митници" отказват коментар, но разпространиха до медиите съобщение, че са извършила проверка на данъчни складове в района на Карнобат за производство на алкохолни напитки.

"Констатирани са множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове, във връзка, с което ще бъдат  предприети действия за обезпечаване на доказателствата  чрез запечатване на обектите при първоначален срок от 48 часа, съгласно реда на ДОПК. Мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд", се пише в съобщението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!