Общински съветник от Несебър бил замесен в организираната престъпна група на Митьо Очите. Това стана ясно на пресконференция на прокуратурата. Общинарят не е открит на адреса, на който е регистриран.

Обявени за издирване са ще двама души - единият е ръководителят на групата, който според прокуратурата е "емблематична личност от 90-те години, престъпен контингент".

"Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър", каза ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинга.   

По думите ѝ това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта. „Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира Начева.

Тя поясни, че са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата, и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани. Начева припомни, че под ръководството на Спецпрокуратурата вчера на територията на Бургас бе неутрализирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъпления, които са в процес на установяване.

„Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на теритоиярата на Южното Черноморие и на к. к. „Слънчев бряг“ търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие“, обясни Начева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!