Предната вечер излезе информация, че Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Главният прокурор Иван Гешев подчерта, че ще направи всичко възможно да прибере българския бизнесмен и той да бъде изправен пред българския съд.

Той посочи също, че с Васил Божков са задържани още две лица, едното от които се издирва с Европейска заповед за арест и е обявено за международно издирване чрез Интерпол, пише "Фокус".

Днес съда задържа две лица. Задържан е сътрудникът на бизнесмена Васил Божков - Борис Бекяров.

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев.

Съдът прие изцяло искането на Специализираната прокуратура за задържане, обосновавайки това със събраните по досъдебното производство доказателства.

От тях се налага изводът за наличие на обосновано предположение, че обвияемият е съпричастен с повдигнатите му обвинения, налице е и опасност да извърши ново престъпление.

Настоящият шеф на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев днес бе обвинен в длъжностно престъпление. Той е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, след което е освободен срещу "парична гаранция". Не е ясно дали е направил пълни самопризнания по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!