Нова наркоация разтърси София. БЛИЦ припомня, че по-рано днес в центъра на столицата бе разбира наркооранжерия.

Сега стана ясно, че са задържани други двама мъже, на 31 и на 35 години, които разпространявали наркотиците на територията на столицата чрез куриерска фирма, уточниха от МВР.

Криминалистите пристъпили към задържане на 35-годишния след проведено наблюдение. Той бил засечен да изпраща обемист пакет, а служителите в спедиторския офис заявили пред полицаите, че от пратката се носи остра миризма. 

Последвали процесуално-следствени действия, при които са открити две полиетиленови топчета със суха тревиста маса. 

Малко по-късно, в сграда на ул. „Хайдушка поляна“, бил задържан и вторият мъж. При претърсването от жилищата, обитавани от двамата, са иззети множество пакети, съдържащи тревиста маса, таблетки със специфична щампа, електронни везни, устройство – наподобяващо четец за банкомати, както и множество пластики. 

Резултатът от назначената експертна справка показал, че конфискуваните вещества са: 5.88 грама опиум; 204.18 грама амфетамин; 62.09 грама екстази; 686.07 грама марихуана. 

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийската градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. 

Наложени са им мерки „парична гаранция“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук