Цяла фамилия беше арестувана заради нападение над полицаи и кмета на село Буковлък, защото им направили забележка за силна музика. С лека телесна повреда са и полицаите, и  кмета.

Всичко започва в края на изборният ден. За пореден път, силна музика оглася селото. „От сутрин до вечер живеем в тормоз – силна музика, обиждане, тичане с вила, коса, побоища”, коментира пред Нова телевизия Десислава Начева, жител на селото.

Следват сигнали от съседите до кмета и полицията.

„Този адрес е посещаван най-много от служителите на 1-во РПУ за последните 10 години”, коментира кметът на Буковлък Росен Русанов.

В полунощ ситуацията излиза от контрол. Над десет души от фамилията отказват да се подчинят на полицията. „Самият опит да прекратим музиката -  спряхме, но вече трябваше да се вземат по-сериозни мерки, защото се опитаха да прикрият извършителя. Всичко хвърлят – колове, камъни, шишета, вили. Това са те”, добави кметът.

При задържането на трима от най-агресивните членове на фамилията се стига и до схватка. „Нанесени са леки телесни повреди на служителите. На автомобили от 1-во районно са нанесени щети”, заяви Красимир Начев, директор на ОД на МВР – Плевен.

„По ръката са ме ударили и понеже ме блъснаха с едни колове паднах върху маса и столове и си ударих кръста” допълни Русанов. И тримата задържани са в ареста, първоначално за 24 часа. Предстои прокуратурата да им повдигне обвинение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ