Колегата ми е в добро състояние, но напусна заради заради стреса, който преживя. Това разказа пред журналисти Иван Каменов,  единият от нападнатите охранители на „Кауфланд“ в бургаския жк „Славейков“, пише „Флагман“. 

Екшънът се разигра около 21 ч. на 14 май 2020 г. заради забележка за маска. 52-годишният Васил Станчев и доведеният му син Иван са пребили охранителите, 20-годишното момче нанесъл удари с метален бокс в тялото на единия от охранителите.Двамата обвиняеми днес седнаха на подсъдимата скамейка. Заради отсъствие на единия от адвокатите обаче не се даде ход на делото. Обвинението е за нанасяне на лека телесна повреда. Ако бъдат признати за виновни, Васил и Иван могат да получат ефективна присъда до 2 години или пробация. 

В съдебната зала бе само единият охранител – Иван Каменов. Той днес за първи път застана очи в очи с нападателите си. Сподели, че от началото на пандемията в обекта не е имало спречкване с други клиенти. Този случай обаче силно шокирал колегата му.„В момента е в добро състояние, но напусна работа заради стреса“, обясни той.

Видеозаписи са заснели екшъна, като кадрите са предоставени на разследващите. Жертвите се надяват на справедливо наказание. 

Вторият опит за старт на делото ще бъде направен на 28 февруари. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ