Виновният за смъртта на 16-годишната Фатме, която бе прегазена призори в неделя на пешеходна пътека в Сливен, е седнал зад волана на „Алфа-Ромео“-то си с 2,24 промила алкохол в издишания въздух, съобщиха от ОД на МВР.
 
28-годишният Георги Мангов е от близкото село Тополчане. Станал е шофьор наскоро и до момента има само едно административно нарушение, макар да работи в транспортна фирма, пише „Монитор“.
 
Младият мъж е бил хванат броени минути след сигнала за тежкото произшествие на булевард „Бургаско шосе“, където караният от него автомобил е  помел пресичащато зебрата момиче и за малко не е прегазил и момче на неговата възраст в близост.
 
Полицаите са го спипали в дискотека, където купонясвал със свои познати, които не знаели за случилото се преди това.
 
Мангов е с мярка за неотклонение „задържане за 72 часа“.
 
В понеделник прокуратурата внесе искане в съда за постоянното му оставяне в ареста, след като бе повдигнато обвинение по член 343 ал. 3 от НК за шофиране в пияно състояние, предизвикана катастрофа със загинал и бягство от местопрестъплението като наказанието е затвор от 3 до 15 години.
 
В селото на Мангов предпочитат да не коментират досегашното му поведение, но дават да се разбере, че младият мъж не е бил от най-кротките. Пред телевизионните камери баща му Милен твърди, че Георги дори не е разбрал за случилото се шосето.
 
Той смята, че не било изключено прегазеното момиче да е изскочило внезапно на улицата след като е било подгонено от някого. Жертвата Фатме е от съседно село, живее на квартира със своя приятелка, изяснява се защо в този ранен час не си е била в леглото.
 
"Водачът е пътувал от село Тополчане към центъра на Сливен. В 4,00  часа на 6 октомври настъпва тежкото пътно произшествие. Група от младежи са пресичали, като загиналото момиче е било първо. То е поело удара.
 
Водачът не е спрял на място. Продължил е пътя си!”, лаконично заяви инспектор Диян Митев от "Пътна полиция" – Сливен.
 
Мъртво пиян, седнал зад волана на Тойота 56-годишен старозагорец пък е станал причина за верижна катастрофа, при която около 16,00 часа на 4 октомври на главен път І-5 са били ударени 4 автомобила: „Дайхатсу“, „Ситроен“ и „Ауди“.
 
Пътните полицаи установили, че виновник е с 2,23 промила алкохол преди да го отведат в управление за 24 часа по закона за МВР.