Шок, трагедия, драма, невиждано, жестоко и потресаващо  престъпление! Така санданчани описват случилото се снощи в дома на горския служител Георги Трайков, пише struma.com.

Жената, с която той живеел на семейни начала, без брак, уби садистично двете им деца на 3 и 5 години. Закла ги. Промушила гърлата им с нож. После седнала в средата на стаята, окървавена и неадекватна.

Съседи, извикали полицаите, които дошли за броени минути, тъй като жилището се намира на метри от полицейското управление в курортния град. Задържали я веднага. На въпрос "Какво си направила?", Кристина повтаряла: "Искаха да ми вземат децата? Е, нека ми ги вземат сега".

Ревност и борба за родителски права белязали жестокото убийство на дечицата в Сандански

Закарали я в полицията, където започнала да променя показанията си, твърдейки, че голямото дете ранило другото, после, че  са си играли и накрая признала всичко.

Гледа безизразно и неадекватно, което  определя поведението й като на човек, отключил тежко психично заболяване. В полицията цяла нощ е и бащата, горският Георги Трайков, който е в шок.

Родителите на момичето бяха първите, които пристигнаха в месното полицейско управление. И разказват, че само преди седмица Кристина се е прибрала с децата при Георги, от когото си тръгнала преди около месец. Непрекъснати разпри, скандали, жалби в полицията от страна на двамата родители, които в последствие оттегляли.

Проблеми в семейството, така полицаите определят мотива за тежкото престъпление. А проблемите, според близки до Кристина и Георги, идвали от състоянието на младата жена. Вероятно, прикривано и нелекувано адекватно психично заболяване. Родителите й са уважавани хора, майка й е учителка.

Потресени от това, което е направила дъщеря им, която системно предупреждавали да се прибере при тях, след като съжителството и с Георги не върви.

Ето я Кристина, която закла двете си деца в Сандански СНИМКА 

Иначе с голяма любов се събрали. Родили се децата им, момиченце и момченце, които снощи станаха невинни жертви на  грешките на възрастните около тях, на родители, на близки, които знаели, че Кристина не е добре и мълчали. Вероятно след убийството младата жена ще бъде освидетелствана, казват хора в Сандански.

Напоследък погледът й се беше променил, явно е имала психичен проблем, коментират още съседи.

С Кристина работят психолози, които  ще направят заключение за състоянието и. Засега няма официални данни ,че жената е страдала от психично заболяване.

По информация на Нова телевизия, и бащата, и майката са задържани. Според източници на медията, Кристиан е била жертва многократно на насилие от Георги. 

Жената често е била забелязвана по улиците на Сандански с травми от побой, разказват местните. Предположенията са, че става дума за дълго продължаващо домашно насилие.

Според неофициална информация някой от близките на децата се е обадил и е подал сигнал в полицията. Това обаче не е потвърдено от органите на реда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ