Седем телефонни измами за пет месеца – това е равносметката за семейство от Елховско. Твърдят, че са действали под принуда. Ощетени с десетки хиляди лева обаче са възрастни хора от района.

В ареста е мъж, който се представял за полицай, който уж работи срещу телефонните измамници. Така само при последния случай взел 27 000 лева, след като убедил жертвата, че парите ще помогнат за разкриване на  престъпление.

Измамникът е действал заедно с жена си, която каза пред нас, че са само изпълнители. Мъжът, по чиито указания са действали, остава неизвестен.

Ана твърди,че мистериозният мъж следи не само жертвите си, но и тях. Парите оставят на определени места, но никога не са го виждали. В схемата са замесени и други жители на село Гранитово.Ана Йорданова и съпругът й Йордан живеят в село Гранитово. През април неизвестен мъж се обажда по телефона и със заплахи ги  принуждава да работят за него. Семейството трябвало да взема парите от измамените по телефона, предава bTV.

Залавят ги преди дни. Взимат пратка, оставена до училището, а охранителните камери ги записват.

Всичко започва през март, когато на 76-годишната Дяна Димитрова се обажда мъж и се представя за неин внук, поискал да й намери безработни, които си търсят работа.

Тя го свързала със съседа си, а той – с други хора. Днес в селото се страхуват.

Задържаният Йордан е в ареста. Утре от прокуратурата ще искат за него постоянна мярка задържане под стража.