Лекуваме в момента спасителя, който беше с пясък в очите от туристка. Това каза пред бТВ лекарят на Южния плаж в Слънчев бряг д-р Наталия Димитрова.

Според нея, никой от поляците, които са се гаврели със служителите на плажа, не е пострадал при боя до вълните. 

Летовници не спазили забраните на млада спасителка и влезли в морето.

Пред Нова телевизия пък д-р Димитрова каза, че пострадалият спасител е на домашно лечение с раздразнено око от пясъка.

"В един момент колегата влезе, отиде до тях и започна да им свири. Те започнаха да го блъскат. Мъж и жена бяха. Излязоха на брега и започнаха да ни обиждат, че сме идиоти, да ни целят с пясък", разказва спасителят Добромира Петкова пред бТВ.

Пред Нова телевизия пък тя заяви, че до бой не се е стигало.

"Имаше саморазправа, защото туристите влизаха навътре в морето на червен флаг. Над час им свирихме, те ни се подиграваха, хвърляха пясък по нас и ни показваха неприлични жестове”, добави Добромира.

Туристи, които са станали свидетели на случката, също разказаха за инцидента.

"Имаше малко неразбирателство, но беше ненужно, защото спасителите им спасиха живота. Аз мисля, че спасителите си вършеха работата. Хората трябва да случат спасителите, когато те свирят и им казват да излязат от водата", заяви туристката от Ирландия Линда пред бТВ.

"Не упреквам спасителите, изключително адекватно се държаха. 30 минути преди инцидента имаше удавник. Спасителят адекватно го извади, спаси момчето. След около 30-40 минути се случи друг инцидент, при който баба и дядо напористи влизаха в морето. На няколко пъти ги помоли да излязат. Със сигнал на свирката им показа да напуснат, а те отказаха, след което дядото прояви агресия, блъсна спасителя и съответно и той му отвърна", разказа Габриела Станкова.

Малко по-рано през няколко поста трима молдовци обиждат спасителите.

"И въпреки всичко, същите тези спасители, които са били на жаргон казано "замеряни" с тези жестове и обиди, същите те влизат да помогнат на попадналите минути след това граждани, но за съжаление успяват двама от трима да спасят и един е завършил с фатален край", обясни управителят на водноспасителната служба на плажа в Слънчев бряг Иван Георгиев.

От полицията съобщиха, че очакват медицински свидетелства от замесените поляци и че случаят е предаден на Районната прокуратура в Несебър.

„МВР работят по случая, и ще изчакаме да видим те с какво становище ще излязат, аз лично смятам, че всяка форма на насилие не може да съществува в едно изречение с туризъм“, обясни служебният министър на туризма Илин Димитров. 

Той ще направи проверка на място.

Концесионерът на плажа отправи апел към всички туристи да бъдат отговорни и дисциплинирани, по време на почивката си.