В момента тече операция под ръководството на Специализираната прокуратура. Не мога да давам повече информация. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов за разследването на дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

„Тече операцията. Предполагам, че колегите от МВР и Специализираната прокуратура ще информират, когато това е възможно“, посочи вътрешният министър, цитиран от Фокус.

Извънредно в БЛИЦ: Спецпрокуратурата подпука скандалното бизнес семейство Баневи, очакват се арести 

Попитан има ли лица, които се издирват, Младен Маринов коментира: „Наистина не мога да давам информация на този етап. Операцията е в ход“.

Първо в БЛИЦ: Железни доказателства заковават Баневи! 

По-рано днес стана ясно, че следователи от Отдел „Следствен“ на Специализирана прокуратура извършват процесуално-следствени действия на адреси в София и страната - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 321,ал.6, чл. 255, 253, 212 и 203 от Наказателния кодекс. Разследването е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

БЛИЦ припомня, че още през миналата година премиерът Борисов заяви, че сделката за приватизирането на завода "Полимери" е много притеснителна. Тогава дългогодишната финансистка на бизнес семейството Николай и Евгения Баневи разказа пред БЛИЦ как дружеството и стигнало до това плачевно състояние. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!