Къщата на открития починал мъж в Костенец е в съседство с тази на издирвания за убийството на 38-годишната жена в града. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от „Фокус“.

„На този етап мога да кажа, че сутринта в ОДМВР – София е получен сигнал за лице, което не се е явило на работа. Колегите са проверили адреса и там са открили труп“, заяви Маринов и посочи, че започва огледът на място. „Засега не може да говорим категорично, че има насилствена смърт. Изследваме и двете версии, но по-подробна информация ще можем да дадем след извършването на огледа на трупа. На място е директорът на ОДМВР – София и главният секретар на МВР с оглед последните събития, които бяха в Костенец“, каза още Маринов. Той уточни, че на този етап няма данни на мястото да е имало стрелба или следи от борба.

На въпрос дали има роднинска връзка между починалото лице и предполагаемия убиец от Костенец, който се издирва от няколко дни, Младен Маринов отговори, че такава не е известна. „Това, което го свързва с издирвания е, че къщите им са в съседство. Но той живее сам на този адрес“, обясни вътрешният министър. 

42-годишен братовчед на издирвания Стоян Зайков – Чане, е откритият мъртъв мъж по обед в Костенец, твърди Trafficnews.bg. Към момента официалната версия е, че Валентин - Вальо е починал от високо кръвно и сърцебиене.


Това е намереният мъртъв днес Валентин - Вальо

По непотвърдена от полицията информация, той е застрелян с ловна пушка в шията, макар МВР шефът Младен Маринов да обяви, че все още няма данни за насилствена смърт на мъжа.

Както БЛИЦ писа хората в квартала коментираха, че Чане се е крил именно на неговия таван и вероятно Вальо се качил горе, за да провери какво се случва, тогава и е застрелян.

Една ограда дели домовете на братовчедите в малкото градче, а само часове преди да бъде открит мъртъв, той е дал интервю. Той предупреди, че Чене няма да се предаде, а ако бъде открит - ще стреля на месо.

"Да ти кажа, ако е в ъгъла, няма да се даде. Ще стреля на месо".

Вальо призна, че се притеснява, защото къщите има са долепени една до друга в Костенец.

"И може да е дори на тавана ми", каза тогава той.

От години двамата били в лоши отношения, защото няколко пъти Чане ги е обирал.

"Значи аз бях 6 клас, когато ни обра и тогава пак така - цялата полиция, с месеци не го намериха. 6-ти клас, каква психика трябва да имаш, че да можеш да се криеш? Нали трябва да ядеш. Какво ще ядеш, като се криеш. Дано не е това, сега. Дано го намерят", каза Валентин.

Още първия ден след кървавото убийство той бил отведен на разпит в полицията. Още тогава се сетил че "става нещо страшно".

Валентин разказа пред екипа ни, че се страхува да не му се случи нещо.

Преди да се разделим той сподели, че Чане изобщо не се разбирал с жена си, но много добре се грижил за сина си.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ