Има развитие по казуса с Николай - момчето, за което има данни, че насилва кучета.

В началото на септември GlasNews.bg даде гласност на потресаващ случай на насилие над животни. Не какво да е насилие, а сексуално.

Основателят на врачанска фондация, организираща и предоставяща защита на всякакъв вид животни, Пламенка Калинкина разкри, че зверствата се извършват в частен имот в град Долна Митрополия. По думите на Калинкина момчето, което насилва кучета, е ментално увреден индивид и зоофил. Той изнасилвал кучетата, а след това ги връзвал и ги давил в леген. Искал е и пари, за да го заснемат как насилва куче.

Полицията и прокуратурата бяха информирани за този случай и взеха мерки - органите на реда влязоха в къщата на ужасите в Долна Митрополия, където се твърди, че се извършва сексуалното насилие над животни. Имотът беше претърсен и бяха иззети три кученца, а възмутени граждани се вдигнаха на мирен протест. Той се проведе пред дома на Николай.

След като кучетата са били отнети от дома на момчето, майката на Николай е входирала жалба срещу фондацията на Пламенка Калинкина. Семейството от Долна Митрополия си искат животните обратно. А основателят на фондацията е категорична: "Аз искам Николай да бъде въдворен в психиатрия, защото е опасен за обществото!".

Пламенка споделя, че миналата година Николай е лежал в затвора в Ловеч заради блудство с малолетно момиче, а неговото поведение ескалира, защото не е получил адекватно наказание.

"Момчето е на 22 години и знае, че няма да бъде наказан за деянието си, също както миналата година. Кооперацията, в която са живели в Плевен, купува апартамента им, за да се отърве от тях.", разкрива още Калинкина.

Жената, дала гласност на случая, споделя, че Николай е убеден, че системата го защитава.

"Кой обаче трябва да защити хората, децата и животните? Кой луд осъзнава, че да си луд те оневинява? Не мога да дам подробности по случая докато тече досъдебно производство", споделя жената и допълва: "Мълчанието е съучастие, а Николай казва: "Аз съм луд. Полицията нищо няма да ми направи!"".

Пламенка Калинкина е категорична - кучетата няма да бъдат върнати при Николай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук