Пловдивски полицаи нахлуха в "Столипиново" и арестуваха двама наркодилъри. Криминалистите открили над 80 грама амфетамин и близо 47 грама дизайнерска дрога, съобщават от МВР.


Спецакцията е проведена в края на миналата седмица, но едва днес от МВР обявяват резултатите. Задържани са двама криминално проявени и осъждани пловдивчани, на 38 и 20 години.

От дома на по-възрастния разследващите иззели електронна везна, плик с около 47 грама ново психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди и цигара с марихуана.

Междувременно, край бензиностанция в града бил засечен 20-годишният пловдивчанин, който при вида на униформените изхвърлил на земята найлонов плик с бяло прахообразно вещество.

Още 5 подобни разфасовки и 89 малки пакетчета със същото съдържание били открити при последвало претърсване в обитаван от него апартамент. Експертна справка показала, че иззетият наркотик е амфетамин с общо тегло над 80 грама.

Допълнително са конфискувани и две електронни везни и 0,8 грама марихуана.

Срещу арестуваните са образувани бързи производства. След първоначално 24-часово задържане, с постановление на наблюдаващите прокурори двамата мъже са тикнати в следствения арест. Работата по случаите продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!