"Днес научихме за убийството на нашия близък приятел Пейо. Пейо беше един от най- добрите хора, които познавах, всеки който го познаваше, може да потвърди думите ми. Същият по данни, изнесени в медиите, е убит от тъща си и майката на детето си. Заради спор за родителски права.

Това пише в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" близка на Пейо - Соня Чакмакова. БЛИЦ припомня, че Пеев бе убит, а тялото му открито обгорено и душено в автомобил край Алеко на Витоша. 

Задържани за деянието са съпругата му Габриела, майка й, баща й и още един мъж.

Ето какво още пише Чакмакова:

"Спор, който се зароди във времето преди още да бъде родено детето му и който спор беше подклаждан и задълбочаван с годините от майката и бабата на детето. Знам от първо лице какви усилия и мъки преживя Пейо, за да може да бъде част от живота на сина си и какви спънки и препятствия, поставиха пред него майката на детето и бабата по майчина линия.

Такива, които в крайна сметка доведоха и до неговата смърт. Дълбоко убедена съм, че Пейо беше жертва на домашно насилие, от онези, за които обществото си затваря очите, а не трябва да бъде така.

Нито един повече!"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук