На 16 януари Марина Коташенко, вдовицата на известния съветски и руски певец, поет и композитор Александър Градски, е била нападната при грабеж, съобщават световните издания.

Първоначално действието се развива на Централния околовръстен път, а след това всичко се премества в къщата на Коташенко в Наро-Фоминския район в Москва. В резултат на това нападателите са откраднали, по думите ѝ, 100 милиона рубли (около 1 150 000 евро).

Нападението срещу Коташенко е станало на отбивката край село Жедочи на магистрала М-3 "Украйна". Тримата мъже инсценират произшествие на 255-ия километър на централния околовръстен път.

Единият от престъпниците е бил зад волана на автомобил Volkswagen Jetta, който уж бил аварирал. 

Когато Коташенко спира, мъжете я заплашват, качват я в колата и заедно отиват до дома й в Наро-Фоминския район. Нападателите са били въоръжени. 

В дома си вдовицата имала 100 милиона рубли под леглото си. Тя ги предала на престъпниците, които я заплашвали. След това бандитите принуждават Марина да се върне в колата си и да откара всички в град Апрелевка. Там мъжете се качват в бял мерцедес и потеглят в посока Москва.

Полицията е започнала разследване на случая.Припомняме, че Александър Градски почина на 28 ноември на 72-годишна възраст. Според информацията творецът е починал от исхемичен инсулт. Погребан е във Ваганковското гробище в Москва.

Александър Градски е певец, композитор и народен артист на Русия. Автор е на над 200 песни, много от които е написал по свой текст. 

 
ВИДЕО от мястото на обира