Този уикенд в Перник беше пълно с арестувани младежи с наркотици, съобщава "За Перник".

20-годишен е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици и алкохол. На 06 април, около 05, 00 ч., в центъра на Перник бил проверен лек автомобил Алфа „Ромео“, управляван от 20-годишният К.Б. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на кокаин и 1, 18 промила алкохол в кръвта. Момчето отказало кръвна проба за химичен анализ и било задържано за 24 ч. с полицейска мярка.

Още един случай:

На 06 април, при проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник бил проверен лек автомобил Форд „Фокус“. В колата, собственост и управлявана от 26-годишният Д.И. са намерени и иззети две главичкиреагиращи на марихуана. Младежът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка и действията по разследването продължават.

И още от наркоманския уикенд:

Действията на криминалистите са в рамките на започнато досъдебно производство. Вчера, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник претърсили дома на 35-годишният П.С. Вътре се натъкнали на съцветие от суха зелена листна маса, хапчета метамфетамин, топчета с марихуана и две везни. Всичко е иззето, а 35-годишниаят мъж е задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Работата по случая продължава.