През април 2018 година в немското градче Велберт група български роми на възраст между 14 и 17 години изнасилва брутално момиченце на 13 години. Те го нападат, докато то се връща от басейн. Замъкват го в гората, където се гаврят с него. 

През октомври съдът изпрати зад решетките шестима от нападателите. Днес немският трибунал осъди още двама.

Ето какво се случи с 15-годишния пловдивски ром, който изнасили зверски германско момиче със 7 свои авери 

Според данните на разследването циганите са действали по изключително жесток начин, причинявайки на жертвата си трайни страдания. Не е ясно дали изнасилването е нямало да завърши с убийство. Детето е спасено от случайно минаваща оттам жена, която се развикала и уплашила изнасилвачите, които побегнали. 

По-късно момиченцето разпознава единия от мъчителите си, издирвайки го във Фейсбук. То предава снимката на полицията и младежът е арестуван светкавично. В него намират телефон, в който е имало видео с цялото изнасилване. Именно кадрите се превръщат в едно от основните доказателства на съда. По тях разследващите идентифицират и останалите участници в нападението. Двама от тях успяват тогава да избягат с родителите си в България. 

Немски медии твърдят, че осмината от България, изнасилили 13-годишна германка, са роми 

След като бяха екстрадирани от родината, те се изправят пред съда в град Вупертал по време на закрито заседание. Първоначално двамата изнасилвачи твърдели, че детето е тръгнало с тях само и е започнало сексуален акт доброволно. Свидетелските показания на жената и видеото, обаче, са доказали обратното. 

Шестима от българските пишлигари, изнасилили 13-годишно момиче в Германия, вече са арестувани, разбра се кой е спасил жертвата им 

Основният обвинен е осъден на 4 години и 9 месеца, а неговият съучастник - 4 години. Други двама са получили по-малки наказания, а останалите са се измъкнали с условна присъда. 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!