Най-свирепият убиец в новата история на Бургас Станимир Рагевски остава в ареста, реши Бургаският окръжен съд, след като му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане по стража" по обвинението за смъртта на брокерката Теодора Бахлова, пише "Флагман". 


Съдия Цв. Попова отчете, че досъдебното производство за смъртта, е започнало по чл142 от НК, от 27 август Рагевски е привлечен като обвиняем по чл.115 от НК - за убийство. 

"Предвид събраните към момента доказателства, може за се направи обосновано предположение, че г-н Рагевски е извършил престъплението, за което е обвинен. По делото има назначени множество експертизи, които предстои да бъдат извършени", каза съдия Цв. Попова. 

Според нея Рагевски е във висока степен обществено опасен, ако се анализират събраните към момента доказателства.

Вземането на втора мярка не е проблем, след като обвиняемият е с такава и за убийството на Юмер Мехмед, отчете съдът.

Както вече БЛИЦ писа прокуратурата днес предприе безпрецедентен ход и при веднъж взета мярка за неотклонение, при това най-тежката, поиска втора такава. Това бе мъдра и много навременна мярка на държавното обвинение, за да гарантира, че Рагевски ще остане зад решетките. 

Съществува хипотетична възможност да липсват ДНК следи от Рагевски по пистолета, с който е застрелян Юмер Мехмед. Припомняме, че оръжието с пренабити номера бе открито във винарна на Деян Дичев в ДНА, което се оказа страхотен коз в ръцете на защитата на Станимир Рагевски.

При сензационна развръзка в тази посока, адвокатите на бизнесмена можеше да поискат промяна на мярката му за неотклонение и един по-конформистки състав на Окръжния съд да го пусне на свобода. Сега обаче това няма как да се случи и дори за корифей в правото ще бъде невъзможно да измъкне 55-годишния бургазлия от тази тежка за него ситуация.

В същото време продължава разследването и по други предполагаеми случаи с мистериозна смъртта, където по един или друг начин изплува името на Станимир Рагевски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!