Окръжната прокуратура в Бургас прибегна до изключително интересен ход, за да гарантира, че соченият за сериен убиец Станимир Рагевски ще остане достатъчно дълго зад решетките, съобщава Флагман.

Днес държавното обвинение поиска да се вземе втора мярка за неотклонение за 57-годишния бургазлия. Той бе пратен зад решетките заради жестоката екзекуция на Юмер Мехмед, а днес прокуратурата настоя да му се вземе втора мярка – по обвинението за убийството на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова.
 


Действията озадачиха защитата и адвокатът на Рагевски – Живко Нейчев настоя искането да бъде отхвърлено, тъй като и без това подзащитникът му бил с вече наложена най-тежката мярка. Прокурор Светлозар Маринчев обаче настоя за втори път в рамките на 10 дни Рагевски да получи постоянен арест. Истинската причина разбраха малцина.
 


Прокуратурата предприема този бихме го нарекли безпрецедентен ход, за да се презастрахова и предотврати евентуално излизане на Рагевски на свобода. По досъдебното производство за убийството на Юмер Мехмед, той изглежда „закован“, но тънкият момент е, че основната теза се крепи на готвача му Деян Дичев, в чието помещение – VIP клуба в ДНА, бе открито оръжието, с което е застрелян Юмер.

Макар и малка, съществува хипотетичната възможност по пистолета с пренабити номера, да има само следи на укривателя Дичо, но не и на смятания за убиец Рагевски.
 

Възможно е това да бъде използвано от защитата, която при един по-благонадежден за тях съдийски състав, биха могли да издействат промяна на мярката за неотклонение. Макар и всички други доказателства по разследването да сочат, че Рагевски е извършителя на това зверско деяние. Именно заради това прокуратурата се презастрахова и иска втора мярка за неотклонение.
 

Днес самият Рагевски дойде в съдебна зала, конвоиран от дузина охранители, но отново не пожела да даде някаква обяснения. Служебният му защитник Живко Петков, който бе в процес на заседанието бе отзован, го определи за „един смазан човек“.

Рагевски говореше бавно, смирено и сякаш се надяваше съдебният състав да го сметне за невинен.

Дали това ще се случи ще разберем в 17:00 часа.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ