Работник, който слагал рекламни пана, видял бягството на убиеца на великотърновския бизнесмен Петър Христов. Килърът, който носел маска на лицето си, прескочил оградата, минал покрай него и сложил пръст пред устата си, с който искал да каже на човека да си мълчи. После влязъл в близкия подлез.

„Не само аз, двама-трима души видяхме, когато прескочи с маска човекът, който е стрелял. Оттук през тази ограда е прескочил в посока подлеза. Оттам се е измъкнал. С маска, само очите му са се виждали, и е показал пръста – така, демек, да не се говори нещо”, разказа пред bTV охранител на обекта.От думите на служителя стана ясно още, че на въпросния изоставен строеж допреди няколко дни имало ограда и куче, което само лаело. В деня на убийството обаче четириногият пазач не бил на поста си.

Както БЛИЦ първи съобщи, Петър Христов бе прострелян пред офиса си в „Манастирски ливади” малко след 10 часа в понеделник.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че убиецът е използвал картечен пистолет "Скорпион". Оръжието е аналог на българския модел „Шипка", произведен в средата на 90-те години от оръжейния производител "Арсенал". Оръжието се отличава с голяма мощност и малки размери. Според разследващите покушението е дело на професионалист, а подобен тип оръжие се използва в криминалния свят предимно за мокри поръчки. С него стрелецът може да води както единичен, така и автоматичен огън. На мястото на убийството криминалистите са открили седем гилзи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ