Охранителна камера е заснела убийството на гръцко-автралийския бизнесмен Янис Макрис в Атина, който имаше охранителни фирми и нощни клубове. За смъртта му са обвинени българите Серафим и Милен Райчеви, пише "Труд". 

Кадрите, представени пред съда, показват мъж, който на 31 октомври 2018 г. тича към малък черен автомобил хечбек, паркиран в алеята на резиденцията на жертвата в предградие на Атина. След това неизвестният стреля с пистолет през прозореца на водача и бяга.

Вдовицата на бизнесмена и бивш модел на “Плейбой” Виктория Карида заяви пред гръцки съд, че е сигурна, че обвиняемите българи са същите мъже, които са записани на кадри от мястото на стрелбата. Тя е категорична, че е успяла да идентифицира килъра като Серафим, това се потвърждава и от свидетел, познат на обвиняемите.

“Сигурна съм, че той е човекът, който видях на видеото на убийството. Той ходи и тича по същия начин”, каза Карида пред съда. Колата, която българите са взели под наем, също е записана от видеонаблюдението на къщата.

За пряк извършител на убийството е обвинен Серафим, който от години тренирал стрелба, а Милен е дебнел Макрис в продължение на 19 дни. Братята отрекоха обвиненията с мотива, че ако наистина са наемни убийци, не биха използвали собствените си паспорти, за да отседнат в хотел в Атина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ