По празниците обирите зачестяват, предупреждават от полицията. На 20-ти декември, през деня Дения Пенчева намира апартамента си с разбита врата. От дома й изчезват бижута, пари, лаптоп. Има и камери, на които по думите на потърпевшата ясно се вижда, кои са извършителите, предава Нова ТВ.

„Върнах се в 16 часа и вратата  беше отключена. Всичко обърнато наопаки. Обадих се веднага в полицията. Те реагираха много бързо. Оказа се, че крадците са били с ръкавици и после са забърсали всичко след себе си. Обирът е направен абсолютно професионално, не е случаен обир. Впоследствие видяхме камери. Виждат се трима души. Единият пази отпред, а други двама влизат в апартамента около 11.30 часа. В 12.15 часа излизат с картонени кутии, в които са сложени нещата”, разказва Пенчева.

Полицията не е иззела записите от камерите.

„Виждат се доста добре лицата на крадците. Казаха ми, че в момента са почивни дни и не могат да реагират, евентуално след Нова година”, обясни тя.

Дения е фолклорна певица. Според нея е възможно да има и личен мотив за кражбата. „Смело мога да кажа, че това не е случаен обир. Те са ме следили, защото и на видеото от камерите се вижда, че са забързани, т.е. отиват точно на адрес. Те са наясно при кой отиват”, поясни Дения Пенчева.