Британска учителка, осъдена за секс с 15-годишно момче, е лишена от професията си за цял живот, съобщава Metro.

38-годишната Кандис Барбър от Уендовър, графство Бъкингамшир, майка на три деца, беше осъдена на шест години и половина затвор през 2021 г.

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

Според разследващите жената се приближила до тийнейджъра на спортно събитие в учебното заведение през септември 2018 г., взела назаем телефона му и добавила контакта си в приложението Snapchat. След това Барбър му пише съобщения, в които описва как си взема душ и го кани да се видят.

След това тя правила секс с тийнейджъра три пъти и му изпраща свои голи снимки. Освен това Барбър е заплашила ученика, „че с него ще бъде свършено“, ако разкаже за случилото се. Въпреки това откровените й снимки се озовали в ръцете на директора на училището и през 2019 г. започнало разследване.

През януари Комисията по образователните стандарти заключава, че Барбър не е показала никакви угризения за действията си и има вероятност отново да извърши противозаконни действия срещу ученици. В тази връзка е решено бившата учителка да бъде лишена от правото да преподава до живот.

В началото на съдебния процес Кандис Барбър е подкрепяна от съпруга си и баща на трите им деца Даниел, но по-късно, след като е разбрал цялата истина, той е поискал развод и двамата са се развели.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук